Projekt Lajfr na EOA Děčín

Žáci třetího a čtvrtého ročníku EOA Děčín se dne 16. září 2024 zúčastnili preventivních programů pořádaných ve spolupráci s Projektem Lajfr. Pro třetí ročníky byl připraven program „Je to sexy talk“, zatímco čtvrté ročníky absolvovaly program „V poho být“.

„Je to sexy talk“ se zaměřil na témata spojená se sexuální výchovou, jako jsou komunikace ve vztazích, bezpečnost při seznamování na internetu, sexuální zdraví, antikoncepce a prevence pohlavně přenosných chorob. Program byl interaktivní a zahrnoval i praktický nácvik správného používání ochranných prostředků, což studentům pomohlo získat důležité znalosti pro bezpečné chování.

Čtvrté ročníky se během programu „V poho být“ věnovaly problematice duševního zdraví a wellbeingu. Studenti se dozvěděli o tom, jak pečovat o své psychické zdraví, kde hledat pomoc, pokud ji potřebují, a jak rozvíjet praktiky mindfulness, které jim mohou pomoci zvládat stres a udržovat životní rovnováhu.

Oba programy byly velmi pozitivně přijaty, probíhaly v přátelské atmosféře a studenti aktivně zapojovali do diskuze a aktivit. Děkujeme všem, kteří se zapojili, a těšíme se na realizaci v dalších třídach!

Projekt EOA: Zajištění primární prevence a podpora duševního zdraví žáků a pedagogů EOA
a v rámci tohoto projektu se uskutečnil workshop pro žáky 3. a 4.r.

Evropská obchodní akademie