Program Světová škola na EOA

O programu Světová škola

Světová škola je program, do kterého je zapojeno 137 škol napříč ČR.  Školy zapojené do projektu podporují vzdělávání žáků a přípravu žáků na reálný život v globalizovaném světě. Program se opírá o tři základní kroky: uč se – zjišťuj – jednej. 

Žáci si vyberou jeden z cílů udržitelného rozvoje OSN, ideálně takový, který není v jejich okolí příliš naplňován. Na základě vybraného cíle připraví a zrealizují komunitní projekt, kterým se snaží situaci v dané oblasti zlepšit. 

Cílem je, aby byli aktivní především žáci, zapojení vyučující působí pouze jako mentoři, průvodci. 

Světová škola na EOA

Naše škola se do programu zapojila v roce 2022 s projektem Vyběhni s Predatorem. Žáci třetího ročníku cítili potřebu zaměřit se na duševní a fyzické zdraví v jejich okolí, zejména u dětí na základních školách. Vymysleli workshopy pro žáky ZŠ a překážkový běh. 

Vyběhni s Predátorem

Na základě tohoto projektu jsme získali na Summitu Světových škol, pořádaným Člověkem v tísni, certifikát Světová škola.

V letošním roce žáci cítili potřebu opět se věnovat tématu duševního zdraví. Tentokrát se zaměřili na žáky prvních až třetích tříd. Pro žáky nachystali sportovní dopoledne, kde si mohli žáci v naší tělocvičně vyzkoušet různé sporty. Ve třídě pro ně byla nachystaná stanoviště, kde se děti zabývaly vlivem sportu na naše tělo, seznámily se s typickými sporty pro určité země a naučily se techniky pro zvládání stresu. 

Odpoledne uspořádala 3. S charitativní zápas v basketbalu, na kterém mohli diváci přispět na Dětské oddělení Nemocnice Děčín. 

 

Charitativní zápas v basketbalu

Na základě aktivit žáků zapojených do Světové školy jsme byli nominováni na cenu inspirace, která se předává na půdě Senátu ČR. Držte nám palce! 

Evropská obchodní akademie