Seznamovací pobyt v Oldřichově v Hájích

Evropská obchodní akademie, třída 1. E, se minulý týden zúčastnila seznamovacího kurzu, zaměřeného na přežití v přírodě. I přes nepříznivé počasí v „divočině“ všichni ve zdraví přežili. 
 
Během kurzu se studenti naučili, jak rozdělat oheň pomocí křesadla, jak získat potravu na přípravu polévky vařené na ohni a jak zdolat terén v přírodě. Instruktoři z ekocentra STŘEVLIK, kde se celý pobyt odehrával, vytvořili pro žáky program „Útěk do hor“ zaměřený na spolupráci, pravidla bezpečnosti a komunikaci, ale i na různé dovednosti, což studenty stmelilo a posílilo jejich schopnost pracovat v týmu.
 
Na seznamovacím kurzu jsme se naučili hodně nového, kurz posílil naši sebedůvěru i odvahu. Poznali jsme krásnou přírodu Jizerských hor i s její silou a proměnlivostí.
 
Na ekologický vzdělávací program Útěk do hor III, který je realizovaný v průběhu seznamovacích kurzů, nám byl poskytnut účelový neinvestiční příspěvek z programu „Rozvoj ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) na území Ústeckého kraje 2024“.
 
Liana Cihelková a 1.E
Evropská obchodní akademie