Studenti prvního ročníku na dobrovolnické akci v zoo

Naše třída 1.E. z OADC (a dvě paní učitelky), s podporou neziskové organizace Slunečnice, uspořádala 19.6. 2024 akci v Zoo Děčín pro děti z vyloučených lokalit, které navštěvují nízkoprahové centrum Indigo.

Zatímco děti sledovaly krmení medvědů, připravili jsme si v zoo stanoviště, na kterých se plnily různé úkoly a získávala razítka. Jednalo se zejména o sportovně zaměřené aktivity, nechybělo ale například ani skládání puzzle. Ti z nás, kteří nebyli přímo na stanovištích, dostali na starost skupinku dětí, aby je doprovázeli a hlídali po celou dobu akce.

Poté, co všechny skupinky absolvovaly veškerá stanoviště, jsme se vydali na prohlídku Zoo, kde některé děti nikdy dříve nebyly. Hrnuly se ke klecím a ohradám, hlučely nadšeně přes sebe, a i když byly některé stydlivější a některé naopak připomínaly neřízené střely, vše jsme zvládli a rozhodně jsme si to všichni užili. Nakonec děti dostaly pamětní list i odměnu, na kterou se těšily.

A my jsme získali cennou zkušenost. Zorganizovat akci není nijak snadné (díky bohu za paní učitelku), ani když je to akce malá.

Dělali jsme vše dobrovolně, takže odměnou nám byl hlavně dobrý pocit.

Evropská obchodní akademie